Online leren

Gisteren had ik een inspirerende meeting met Nicola en Frank van het Nederlandse SIMENCO. Zij bouwen ‘serious games’ ofte online innovatieve simulaties voor educatieve doeleinden en veranderingsprocessen.

Information security 360 – In deze game wordt de speler in de rol van een consultant geplaatst die op het punt staat om een klantproject af te ronden. Spelers worden met diverse uitdagingen en beslissingen gevraagd om veilig informatiegedrag te laten zien, terwijl ze gedurende de dag op kantoor, onderweg en thuis hun laatste taken afronden.

Voorlopig doen ze vooral maatwerk en ze plannen op termijn ook meer generieke business games die als package beschikbaar zullen worden gemaakt.

Hier bij de Leveranciers van Optimisme houden we het voorlopig iets eenvoudiger als het op online leren aankomt. Ik koos enkele jaren terug voor het platform van Anewspring.com waar ik ondertussen enkele leertrajecten beschikbaar heb. Zo bouwde ik voor Micromensen een programma uit rond Microsoft Teams en het telefoniedeel daarin. Met Bingific delen we tips met onze klanten rond online vergaderen, studio’s bouwen en werken met chromakey.

De Teams Voice Community

Anewspring biedt opties die het hele verhaal omtoveren tot een community waarin volgers met elkaar kunnen communiceren en ervaringen uitwisselen. In mijn beleving werkt het allemaal heel intuïtief. Je kan er zowel gratis als betalende trajecten hosten.

Voor ik anewspring ontdekte, gebruikte ik wel eens Udemy. Hier vind je modules die ik in het verleden samenstelde rond het thema: “veilig omgaan met technologie

34 modules voor mensen die computers en smartphones gebruiken

Het voordeel van Udemy of Teachable, waar we met Breinpiraten een deel van onze inhoud op delen, is dat zij redelijk wat marketing voor je voeren. Daardoor vergroot je visibiliteit. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast onder de vorm van een commissie die zij nemen op elke transactie. Bij Anewspring heb je alles iets meer in eigen hand. Je kan gratis starten en als je wil dat je platform blijft bestaan koop je na een maand voor 75€ vijf licenties waarmee een en ander zeker één jaar in de ether blijft. Heb je de kaap van vijf gebruikers bereikt, dan koop je extra licenties à 15€/jaar/gebruiker.

Contacteer me gerust als je wat meer uitleg wil over de mogelijkheden of over het maken van inhoud voor die doeleinden. Je mag hiervoor een half uurtje boeken via mijn online booking tool

Maak er een fijn eindejaar van en geniet mateloos!

Leave a Reply