Fun in de studio met de Roularta Band

De uitdaging

Kerstrecepties, personeelsfeestjes, eindejaarsrecepties, …. ze zijn in 2020 uit de agenda’s verdwenen. Toch willen we allemaal op een of andere manier onze medewerkers, leveranciers en klanten bereiken met een woord van dank en originele eindejaarswensen.

De Roularta Media Groep heeft al jaren een bedrijfsband, die graag wordt gehoord op de vele events die RMG organiseert voor personeel en voor klanten. Het bedrijf en de band spelen met het idee om op een coronaveilige manier een kerstlied in te spelen en het resultaat elektronisch te delen als kerstwens. Je hebt ze ongetwijfeld al vaker gezien, die zoom- of team meetings waarin muzikanten samen een lied ten berde brengen. Lijkt eenvoudig, maar de waarheid is anders….

De Happiness Recording Hub

Philippe Belpaire van Roularta kent de Happiness Recording Hub en komt op 11 december aankloppen. De Hub is een kleine studio in de Happiness Farm. De studio wordt vooral gebruikt om webinars en events te hosten en is voorzien van een grote greenkeymuur en alle materiaal dat nodig is om klank en beeld op te nemen, te monteren,  te producen en te publiceren.

De band kiest voor het nummer “Have yourself a Merry Little Xmas”. Ik stel voor om de muzikanten individueel naar de studio te laten komen en ze daar, begeleid door een backing track, hun bijdrage te laten inspelen. We kunnen starten op 14 december. Op 18 december moeten de mix en clip klaar zijn. Gelukkig zijn er maar 9 muzikanten en hebben we hier toevallig niks anders op de agenda… #not 😊 😊. We houden wel van een uitdaging!

Het proces

Maandagavond 14 december passeren de eerste 5 muzikanten de revue. Tegen 20u zijn drums, bas, gitaar, piano en percussie met Presonus Studio One vereeuwigd op de harde schijf van onze studiocomputer.

Woensdag komen de drie blazers, de zanger en de zangeres het virtuele podium op. Tegen 19u zijn hun stukjes toegevoegd aan de compositie. Er wordt telkens ook een video opname gemaakt van de muzikant tegen de greenkey. De beelden zullen later in de clip verwerkt worden. Normaal gebruiken we hiervoor Adobe Première Pro. Deze keer is de tijdsdruk hoog en kiezen we voor Filmora X, met kant en klare effecten.

Het resultaat

We bouwen vervolgens het vliegtuig, terwijl we al aan het vliegen zijn. Terwijl de maan, Jupiter en Saturnus aan de hemel prijken in een prachtige driehoeksrelatie, sluiten we de werkzaamheden op donderdagavond tevreden af. Vrijdag worden nog enkele opmerkingen verwerkt en tegen de middag is het eindresultaat klaar.

De clip werd op 22/12 om 17:30 met het personeel gedeeld. De eerste reacties lopen inmiddels binnen en die erg zijn lovend. Wanneer de opdrachtgever(s) tevreden zijn, zijn wij dat in de Happiness Farm ook.

Dank voor de fijne samenwerking, vrienden muzikanten! Ik hoop je snel terug te mogen verwelkomen voor een volgende opname!

Prettig eindejaar!!

Over de auteur

Hans Demeyer is een creatieve duizendpoot. Je vindt ‘m in de Happiness Farm van waaruit hij bedrijven en mensen inspireert en besmet met optimisme. Dat doet hij via keynotes, boeken, muziek, NLP trainingen, operationele ondersteuning, coaching, communicatietraining en tal van andere initiatieven.

Leave a Reply