Bijdrages tot gelukkig zijn

Mens en dier hebben met elkaar gemeen dat ze wandelende scheikundefabriekjes zijn. Allerhande stoffen circuleren door ons lijf en zorgen voor energiestromen (e-motions). Ze worden vaak door externe factoren geactiveerd of stilgelegd. 

Een dier staat hier niet echt bij stil en reageert instinctief op de e-motions. Wij kunnen er wel bij stilstaan en geven er graag betekenis aan (gevoel). Dat gevoel bepaalt dan hoe we ons gedragen.

Het is een interessante wisselwerking waar wij als mens op elke tussenstop kunnen ingrijpen. De meest gekende is de scheikundige tussenstop: neem medicamenten, alcohol of drugs en je zal meteen merken waar dit over gaat. E-motions kunnen we ook beïnvloeden door er bewust mee bezig te zijn: mediteer of haal bewust adem en je merkt waar ik het over. Minder gekend is tussenstop drie: gevoelens. Gevoelens zijn betekenissen die we geven aan energiestromen in ons lijf en die betekenis is geconditioneerd. Verander die betekenis en je zal na enige oefening duidelijk merken wat vermogend is en wat beperkend is voor jou.

Tot slot kunnen we ook ons gedrag/houding aanpassen en merken wat er gebeurt. Loop maar eens met de rug recht, borst vooruit en geheven hoofd en voel wat dat met je doet.

In het filmpje hieronder ga ik wat dieper in op de scheikunde en wat we hier mee kunnen. Geniet en geef het een ‘like-je’ 

15 minuten die jouw toekomst zullen beïnvloeden

Leave a Reply